INTERIEURS

Goudse Schouwburg te Gouda.

In 2001 werd ik gevraagd om de publieksruimtes van de Goudse Schouwburg te restylen.   De opdracht: “Een avondje theater is een feestje dat start bij de deur.”

Van 2001 tot 2008 is jaarlijks tijdens het zomerreces een deel van de Schouwburg verbouwd.  Zowel voor als achter de schermen. Door kleine bouwkundige ingrepen en inventief gebruik van uitgesproken kleuren is de oorspronkelijke architectuur benadrukt, is de logistiek verbetert en het pand gebruiksvriendelijker gemaakt.  Eerst een sfeerloos gebouw met grijs-beige tinten, nu een vrolijke en feestelijke verblijfplaats voor theaterbezoeker en artiest.  De bezoekerscijfers zijn de hoogste van Nederland en de nazit in het Theatercafé is tot in de late uurtjes. En grotendeels betaald uit de pot onderhoud en vervanging.

 

Zaantheater in Zaanstad

Een bedrijfskantine met zwembad- akoestiek  verbouwd tot artiestenfoyer  Door middel van kleurgebruik, meubelen op maat en een kunstwerk dat de akoestiek positief beïnvloed is deze ruimte tot een grand- café voor de artiesten van dit theater geworden.

 

Arcade Bioscopen te Gouda

Een algehele verfbeurt geheel gefinancierd uit het onderhoudsbudget.  Eén hoofdkleur met steunkleuren geeft elke zaal een eigen gezicht en sfeer.

 

 

Het Laaktheater (voormalig Pierrot Theater) te den Haag:

Een theatergebouw dat bestaat uit 3 delen bijna afzonderlijke delen: een entree met kassa onder een woonflat, een glazen gang en een theatergebouw uit de jaren zeventig. Alles geheel gedecoreerd in blauw-geel met een theatercafé dat eruit ziet als een voetbalkantine. Door een nieuwe kleurenschema, een nieuwe routing en het ‘dicht’zetten van de glazen gang zijn de afzonderlijke delen tot één theater gevoegd.

 

 

Appartement Riemer- Den Haag.

Een 2-kamer appartement van 56 m2 uit de 60-jaren met een onpraktische indeling, zonder badkamer met aparte keuken.   Geheel verbouwd met een open grondplan en vrolijke kleuren tot ‘loft’ met badkamer (met ligbad!!).  Up to date voor de 21e eeuw.

 

 

Casino De Wereld te Beverwijk(nieuwbouw), Noordwijk en Dordrecht

Een drietal speelautomatenhallen verbouwd en met warme kleuren en stijlelementen uit ArtDeco veranderd in een Casino met allure.  Een verbond van Oost en West, een mix van Art-Deco met Istanboel.  Rustige sfeervolle ruimtes waar men de buitenwereld vergeet en alle tijd heeft om het spel te spelen.

 

 

Woonhuis te Rotterdam Centrum

Beneden en bovenwoning uit 1906 in de jaren zeventig met schrootjes en zachtboard onherstelbaar verbouwd. In 2001 geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor wonen en werken.  Op de begane grond een woonkamer met vide en woonkeuken die direct toegang geeft tot de tuin.   Op de eerste etage een werkruimte en logeerkamer. Op de tweede etage een grote slaapkamer met badkamer en kleedkamer.

 

 

Woonhuis te Bakkeveen

Deze grote nieuwbouwwoning uit 2002 is door kleine ingrepen teruggebracht tot de menselijke maat. Elke ruimte is door middel van kleur en sfeer geschikt gemaakt voor gebruik door een gezin met kinderen.   Deze verbouwing is uitgevoerd met een klein budget en met hergebruik van de bestaande meubelen.

Reageren is niet mogelijk