GERWIN SMIT

gerwingouda2

GERWIN SMIT – vormgever

Gerwin Smit volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie Artibus te Utrecht en aan de Rotterdamse Dansacademie. Na een korte carrière als danser werkte hij aansluitend als freelance kostuum- en decorontwerper voor film, opera, dans, toneel en locatietheater.
Sinds 2001 is Gerwin Smit ook werkzaam als interieurvormgever, voornamelijk in de publieke en semi-publieke sector. Hij heeft voor verschillende theaters, een school, een aantal casino’s en kantoren een nieuw interieur ontworpen.

Als meest opvallende kan worden genoemd de Goudse Schouwburg te Gouda, die een complete metamorfose onderging op basis van zijn ontwerp.

Naast de (semi-)publieke sector wordt Smit ook steeds vaker gevraagd ontwerpen te maken voor een nieuw interieur en/of een kleurenschema voor particuliere woningen.
De woonhuizen in Bakkeveen en Rotterdam (zie elders op deze site) zijn hier een voorbeeld van.

In zijn ontwerpen zoekt Gerwin Smit naar de ruimte en de ruimtelijkheid in het gebouw. Hij schept orde en laat de structuur van het gebouw spreken door bijzonder en inventief kleurgebruik, daarbij geïnspireerd door kunstenaars uit heden en verleden: Oscar Schlemmer, de onderzoeker van vormen in het Bauhaus, Gerrit Rietveld en Mies van de Rohe met hun helderheid aan lijnen, Paul Klee, Gustave Klimt en Gustave Moreau met hun kleurgebruik en bijzondere toepassing van details.

Gerwin Smit maakt ook vrij werk; objecten, wandstukken en wandkleden gemaakt van diverse materialen zoals hout, rubber, textiel, vilt, metaal, messing, leer, etc.

Reacties zijn gesloten.