HISTORISCHE KOSTUUMS

HISTORISCHE COUTURE EN MAATKLEDING.

Voor reenactments, Jane Austen Society-balls en andere historische feesten en evenementen maken wij historische kleding op maat, uit alle tijden en periodes. Ook voor hoeden en andere accessoires.

“Elk historisch kledingstuk is een individueel proces.   Elk tijdperk heeft zijn eigen modebeeld.  Elk lichaam is anders. Elke klant is uniek en heeft zijn of haar eigen wensen. Elk kledingstuk dat wij maken is daarom ook uniek en afgestemd op die ene klant.”

Alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt van op maat gemaakte historische kostuums.

 

REGENCY

 

ROCOCO

 

BAROK

RENAISSANCE

 

VROEG RENAISSANCE

 

Sinds 1985 ontwerpt en maakt Gerwin Smit historische kleding voor het theater, historische dans, toneel, opera en solovoorstellingen.

Historische kostuums worden na uitgebreid research historisch verantwoord ontworpen en geproduceerd. Er wordt gewerkt met originele patronen aangevuld met de patroonmethode van de Rotterdams Snijschool. Elk kostuum wordt vanaf de basis opgebouwd met bij de periode passende ondergoed en korsetten, crinolines, beuling, etc.

Het is altijd weer spannend om op zoek te gaan naar materialen, kleuren en vormen die passen bij de tijd van het kostuum en vooral óók passen bij de mens die het kostuum gaat dragen. Stoffen worden door ons bewerkt, geborduurd en geverfd tot ze voldoen aan deze eis.

Houdt u er rekening mee dat de vervaardiging van een historisch kostuum minimaal 8 – 10 weken in beslag neemt en dat u in deze periode 2 tot 3 maal op het atelier verwacht wordt voor een doorpas.  (Voor de werkwijze zie onderaan deze pagina)

“Elk historisch kledingstuk is een individueel proces.   Ieder tijdperk heeft zijn eigen modebeeld.  Ieder lichaam is anders.  Iedere klant is uniek en heeft zijn of haar eigen wensen.  Elk kledingstuk dat wij maken is daarom ook uniek en afgestemd op die ene klant.”

WERKWIJZE.

Bij het eerste gesprek worden alle wensen geïnventariseerd en aan de hand daarvan wordt gekeken wat het meest geschikt is op het gebied van materiaal, kleur en draagbaarheid.  Er wordt samen met u een ontwerp gemaakt. Uw maten worden door ons exact opgemeten en uw lichaamshouding wordt genoteerd.  Na het uitzoeken van de stof wordt een prijsopgaaf gedaan en er wordt een aanbetaling verwacht.

Dames – Heeft u al een passend korset, deze graag meenemen bij het eerste bezoek!

Eerste pas:   Voor historische dameskleding geldt dat eerst de  bij de gekozen periode passende onderkleding wordt getekend en vervaardigd. U komt op het atelier voor het doorpassen van uw korset en mogelijk andere onderkleding. Denk hierbij aan hoepels, beuling, queue de paris, etc. Uw lichaam veranderd door het dragen van een korset daarom worden er opnieuw maten genomen.

Voor dames en herenkleding geldt dat van het ontwerp altijd eerst een proefmodel gemaakt wordt in ongebleekte katoen.  Aan de hand van dit proefmodel kunt wij zien of het patroon goed past en kunt u beslissen of het gekozen model  bevalt en bespreken we de eventuele veranderingen. Er is dan nog veel mogelijk  met betrekking van wijzigingen in ontwerp, lijn en verhouding, deze kunnen later direct in het definitieve kostuum worden doorgevoerd.

Tweede pas en eindfase:  Bij de tweede pas is het kledingstuk meestal direct of anders na enkele uren mee te nemen. Soms is er nog enkele dagen werk nodig dit is afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Vanzelfsprekend wordt u tussendoor op de hoogte gehouden van de vorderingen en wordt er rekening gehouden met uw wensen voor de levertijd.

prijsindicatie. Regency complete herenoutfit  vanaf €1500,-  Regency damesoutfit com pleet vanaf €1050,-

historische kostuums

Reacties zijn gesloten.